MyColorPicker v1.1.6

MyColorPicker

  Platforma: Windows '98, 2000, XP
  Veličina: 88.7 KB
  Cena: Besplatan
  Preuzimanja: 662
  Preuzmi
Program namenjen Programerima, Web Dizajnerima i onima koji se, jednostavno, vole igrati bojama.
Sa MyColorPicker alatom, svaka boja piksela na Vašem ekranu postaje primenjiva i u Vašim aplikacijama!
Program, sa postojećih paleta boja, korisnički definisane palete ili Mini Editora slike, jednostavnim pritiskom Levog tastera miša na željenu boju, konvertuje uzetu boju u RGB, zatim je pomoću HSL dodatno može prilagoditi boji koju ste zamislili, i tako prilagođenu boju možete primeniti gde želite.
U izlaznom delu (glavnom polju za pregled odabranih boja) možete videti odabranu boju/piksel a ispod, vrednost konvertovanu u nekoliko modela.

Pomoću HSL modela (Hue, Saturation, Luminance), birate nijansu, zasićenost i koliko će ona biti osvetljena.

HSL pomaže u biranju i korekciji odabrane boje tako što joj daje realniji izgled dovodeći je u stanje identično sa željenom bojom u prirodi (na taj način dobijamo prirodno-identične boje).

Vrednosti dobijenih boja se automatski konvertuju i mogu primeniti u nekoliko radnih okruženja i programskih jezika.
Iskoristiću priliku da napomenem da je ovaj program odigrao veliku ulogu oko odabira boja za ovaj, i za još nekoliko sajtova.
Takođe, radim na naprednoj verziji ovog programa sa dodatnim efektima i mogućnostima o kome ću kasnije pisati.

Lista konverzije i podržanih vrednosti boja u v1.1.6:

 • HTML Hex
 • VB Hex
 • Decimalna Vrednost
 • Delphi Hex
 • C/C++ Hex
 • RGB
 • HSL
 • Photoshop

 • Čime je program opremljen?

  1. Dvema Standardnim paletama, jednom Sistemskom (za one koji se dobro snalaze Sistemskom), jednom uvećanom paletom, koja daje veću zasićenost od one koja je trenutno vidljiva sa desne strane i jednom korisnički definisanom paletom koja dozvoljava čuvanje i kasnije korišćenje maksimalno 27 odabranih boja.
  2. Horizontalnim klizačima za RGB i HSL modele (omogućuje biranje i dodatnu korekciju odabrane boje).
  3. Mini editorom slike koji, sa alatkom za hvatanje ekrana, pomaže u uzimanju uzoraka sa određenih delova ekrana (web browser-a, radne površine ili bilo čega drugog čiju vrednost boje želite videti i koristiti u vašim radovima). Slika se može zumirati do veličine do koje se nesmetano može uočiti razlika između svakog piksela (znatno olakšava uzimanje uzoraka).
  U Mini editor Slika, može se uvesti i gotova slika sa čvrstog diska. Nije preporučljiva slika velikih dimenzija jer zbog editorove male radne površine, slika može biti nepregledna i ne može se uvećati do vidljivih piksela.

  Da bi se slika što više mogla zumirati, potrebno je uvesti/uhvatiti sliku što je moguće manjih dimenzija.

  4. Mikserom boja koji dozvoljava mešanje dve odabrane boje sa Palete Uzoraka.
  Dve boje se mogu miksovati tako što ih uvezete na Paleti Uzoraka, Levim tasterom miša birate prvu Boju a Desnim tasterom birate Boju koja će se miksovati sa prvom. Boje se automatski mešaju i rezultat prikazuje u glavnom polju za pregled. Dobijenu Boju, jednostavnim prevlačenjem, čuvate na Paleti Uzoraka ili je odmah možete koristiti.

  Ažurirano: 29.09.2016. u 07:34


  
  Budite prvi koji će ostaviti komentar!

  Ime:
  Komentar:


  sva prava zadrzana